Hét blog voor de ervaren assistant

Thuiswerken? Vergeet niet te bewegen…

Dat je door te bewegen je lichaam in conditie houdt, is een open deur. Tegelijkertijd houd je zo ook je brein in conditie. Als je beweegt, verbetert de doorbloeding, ontwikkelen je hersens nieuwe verbindingen en onderhouden ze de oude.

Beweegtips voor thuiswerkers

Betere cognitieve vaardigheden

Bewegen blijkt vooral een positieve invloed te hebben op de frontale hersenkwab, die je ook kunt zien als het ‘huis’ van de cognitie. Je gebruikt je cognitieve vaardigheden voortdurend; bij het redeneren, rekenen, lezen en schrijven, plannen maken en initiatieven nemen.

Door te bewegen blijven je cognitieve vaardigheden dus beter behouden: je bent beter in staat om kennis en informatie op te nemen en te verwerken. Ook herstelt je brein beter wanneer je regelmatig beweegt.

Bewegen maakt je gelukkig en houdt je brein jong

Bewegen zorgt daarnaast voor een toename van deze neurotransmitters:

  • endorfine: het snelst werkende anti-stress hormoon;
  • dopamine: verbetert je humeur en geluksgevoel;
  • serotine: een hormoon dat belangrijk is voor je humeur, impulscontrole en zelfvertrouwen.

Welk soort beweging?

Wandelen of fietsen op een rustig tempo is altijd goed. Maar wil je écht impact, dan zijn zulke rustige activiteiten niet voldoende. Het is namelijk belangrijk dat je je hartslag laat stijgen. Ook blijkt hardlopen meer invloed te hebben dan krachttraining. Daag jezelf dus uit!

Thuiswerken? Beweeg! Met deze tips

Thuiswerken heeft veel voordelen… maar bewegen is er niet één van. Op kantoor sta je sneller op om even iets te bespreken met een collega en word je aangespoord door je collega’s om tijdens de lunch een stuk te wandelen.

Hoe zorg je ervoor dat je thuis ook fit en scherp blijft? Deze tips helpen je:

  • Begin je werkdag thuis met een planning: stel minimaal 2 pauzes in en zet deze in je telefoon. Ga lekker naar buiten, al is het maar een blokje van 5 of 10 minuten.
  • Ga je koffie halen? Loop dan verder dan de keuken en loop de trap op en af.
  • Zie je die stappenteller op je telefoon of smartwatch? Gebruik ‘m!
  • Denkwerk kun je ook staand of lopend doen. Dus denk je na over een nieuw concept, artikel of heb je een vergadering? Ga staan.

Lees ook het blog van Arie Boomsma: Zit je langer dan dat je slaapt?


Een fit brein en meer focus?

Cursus Focusmanagement voor de assistant

Wil jij je geheugen verbeteren, zodat je alles wat je leest en hoort ook echt onthoudt? Wil je beter focussen, niks meer vergeten en efficiënter werken? Ontdek tijdens de 2-daagse cursus Focusmanagement hoe jij je concentratie verhoogt en gemakkelijker schakelt tussen verschillende taken.

Je leer de juiste technieken om je geheugen blijvend te verbeteren. De cursus is super praktisch en heeft een hoog energiegehalte. Met inspirerende braingames en voor- en nametingen, zodat je écht ziet dat deze technieken werken!

Bekijk het programma van de cursus

Cursus: Grip op werkdruk

Wat als beweging alleen niet voldoende is om je werkstress te verlagen? Stress is niet altijd slecht, maar wel wanneer het voor teveel spanning zorgt en een ongezonde druk veroorzaakt.

  • Cursus grip op werkdrukErvaar stress als vriend en niet als vijand
  • Speel slim in op gespannen situaties en buig het om naar positiviteit
  • Functioneer krachtig als positieve perfectionist
  • Kom voor jezelf op wanneer grenzen worden bereikt
  • Werk met meer energie, wat aanstekelijk werkt op anderen

Wil je meer handige tips om je werkstress te verlagen en daarmee meer werkplezier te ervaren (thuis en op kantoor)? Bekijk de 2-daagse cursus Grip op Werkdruk:

Bekijk het programma van de cursus

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Het verschil tussen uitzenden en detacheren – en waarom Sandra van der Pluym voor dat laatste kiest

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Zijn dat niet twee termen voor hetzelfde …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *