Hét blog voor de ervaren assistant

Hoe ondersteun je collega’s met jouw financiële kennis?

Je herkent het vast: de financiële termen vliegen je om de oren tijdens vergaderingen. Je kent termen misschien niet, waardoor het gesprek volgen en notuleren lastig is. Finance is niet het eerste wat in je opkomt om in te verdiepen als managementondersteuner, maar het maakt verslaglegging en terugkoppeling wél makkelijker. Hoe zet je jouw financiële kennis in om collega’s te ondersteunen?

Geen angst voor financiën

Ik vind het geweldig om verbindingen te leggen tussen financiën en de andere processen van een organisatie“, zegt Gijs Holterman, directeur van een thuiszorgorganisatie en parttime docent. “Ik vind het leuk om deze kennis te delen, vooral met mensen die angst hebben voor financiën. Het is namelijk hartstikke leuk om financiën in het verleden, heden en de toekomst duidelijk te krijgen!

Financiële kennis voor de managementassistent

Waarom zou jij, als managementassistent, je druk maken om financiële kennis? Gijs legt uit: “Het is niet alleen belangrijk om mee te denken tijdens vergaderingen, maar vooral om het begrip van financiën te hebben“. Dit gaat verder dan alleen cijfers interpreteren. Het gaat om het begrijpen van de verhalen áchter die cijfers. Hiermee kun je namelijk de belangrijke informatie en conclusies achter de cijfers meehelpen achterhalen en meenemen in het vervolg van de vergadering.

De kracht van financiële kennis

Als managementassistent ben je de spin in het web, jij zorgt dat mensen van verschillende afdelingen aan de juiste informatie komen. Dankzij jouw financiële kennis ben je in staat om vanuit een ander perspectief een kritische vraag te stellen of breng je essentiële informatie in die er zonder jou niet was. Dat is de kracht van financiële kennis. “Het levert uiteindelijk betere managementinformatie op, zowel qua inhoud als timing“, verzekert Gijs. Dit betekent betere besluitvorming en een sterkere organisatie.

Sleutelfiguur in besluitvorming

Wil jij jouw kennis van financiële terminologie aanscherpen? Na de Cursus Finance voor de management assistant ben jij meer dan de organisator achter de schermen; je bent een sleutelfiguur in het ondersteunen van het besluitvormingsproces. Je begrijpt niet alleen de financiële informatie, maar je weet ook wat deze betekent voor jouw organisatie. Dit gaat verder dan het maken van de agenda; je speelt een actieve rol in de analyse en het begrijpen van de financiële gezondheid van je bedrijf.

Verrijk jouw financiële kennis

Zie je het belang in van financiële kennis en ben je klaar om je rol naar een hoger niveau te tillen? Vraag vandaag nog de brochure aan van de Cursus Finance voor de management assistant en verrijk jouw notulen en managementinformatie met financiële kennis. Hiermee maak jij het verschil! De cursus is ook op maat als incompany-traject te volgen. Je gaat dan samen met jouw collega’s concreet in op jullie interne vraagstukken.

Over admin

Bekijk ook

HR Officer, werving en selectie

Drie trends voor de HR assistent in de krappe arbeidsmarkt

Als ervaren HR assistent heb je een belangrijke rol binnen de werving en selectie in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *