Hét blog voor de ervaren assistant

Psychologie voor de management assistent: docent en cursisten aan het woord

Tijdens de opleiding Psychologie voor de management assistent word je een spiegel voor gehouden. Je krijgt inzicht in jezelf en in het gedrag van anderen. Deze 5-daagse opleiding leert je succesvol om te gaan met:

  • verschillende typen mensen
  • (on)verwacht situaties
  • jezelf!

Hoor in onderstaande video van de cursisten zelf wat zij tijdens deze opleiding geleerd hebben. Ook topdocent Manon Bongers geeft aan waarmee je naar huis gaat:

[docent Manon Bongers:] Tijdens de praktijkgerichte opleiding “Psychologie voor de managementassistent” krijgen de deelnemers diepgaand inzicht in hun eigen en andermans persoonlijkheid en hun gedrag. Hierdoor zien ze vanuit een stuk bewustzijn dat ze opties tot hun beschikking hebben. Zowel in de manier waarop ze omgaan met zichzelf, als de manier waarop ze met anderen omgaan. Dat kan bijvoorbeeld een leidinggevende of een collega zijn. Op het moment dat je daar zicht op hebt, kun je de kwaliteit van de samenwerking verbeteren, effectiever communiceren en een realistischer zelfbeeld creëren.

[cursist Aletta Lubben – Evides Waterbedrijf:] Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik meer aan mijn zelfkennis en zichtbaarheid wil werken. Daarnaast wil ik inzicht krijgen in het gedrag van mijn collega”s.

[cursist Jolanda Luca – SPF Beheer:]Op de werkvloer liep ik tegen herhaaldelijke probleempjes aan en toen kreeg ik een email waarin deze opleiding aangekondigd werd. Wat een herkenning! Deze opleiding sluit perfect aan bij mijn problematiek.

[Manon Bongers:] Inzicht in de ander begint bij inzicht in jezelf. Op het moment dat jij je bewust bent van je eigen manier van denken, voelen en handelen, kun je aan persoonlijke kracht winnen en ook aan het versterken van je werkrelatie”s. Het snijdt aan twee kanten hout, zowel jijzelf hebt er veel voordeel bij alswel ook de leidinggevende en je collega”s.

[Jolanda:] Ik had met name het doel om wat krachtiger over te komen en ook wat meer invloed uit te kunnen oefenen. In de praktijk moet het allemaal nog een beetje gaan werken, maar ik heb nu zeker dingen meegekregen om daaraan te gaan werken.[Aletta:]
Er zijn bepaalde patronen in mijzelf die ik zelf niet herkende en die ik wel aanvoelde. Ergens wist ik ook niet wat ik daarmee moest doen. En dat heb ik hier in deze cursus wel geleerd. [Jolanda:] De competentie waar wij naar op zoek zijn, is heel helder en duidelijk: door door te vragen, dingen goed te signaleren, afvragen wat er met je gebeurt, je gevoel en je houding.[Aletta:]
Ik vind haar kennis en kunde echt perfect. Manon is echt heel goed in dingen duidelijk maken en komt met heel veel praktijkvoorbeelden. En dat is juist ook het leuk. ik vind het gewoon helemaal geweldig.

[Manon Bongers:] De opleiding komt neer op een intensieve persoonlijke effectiviteitstraining, waardoor je het inzicht in jezelf vergroot, je zelfvertrouwen toeneemt en je werkrelatie”s versterkt. We werken daarbij vanuit verschillende psychologische invalshoeken, zodat je ook een kader hebt vanuit daar te kunnen kijken naar gedrag van jezelf en de ander. Want op het moment dat je gedrag begrijpt kun je het ook effectief beïnvloeden. En dat geldt niet alleen naar jezelf toe, maar ook naar je leidinggevende em je collega”s.

[Jolanda:] Iedere secretaresse moet eigenlijk deze opleiding doen. Omdat je er vaak niet bewust van bent, waarom je tegen dezelfde problemen aanloopt.

Ook geïnteresseerd in deze opleiding?
Bekijk de website of informeer bij onze opleidingsadviseurs Marjan Muller of Bianca Swinkels: telefoon 040 – 2 974 947.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *