Hét blog voor de ervaren assistant

Handige apps voor de secretaresse

Er zijn verschillende apps op smartphones of de iPad die je taken een stuk makkelijker maken.
Een paar handige apps:

iTranslate

Een app om woorden en teksten te vertalen, vooral goed te gebruiken op de iPad maar ook beschikbaar op de iPhone. Handig als je internationaal correspondeert en even snel een woord moet weten. Of het nu Engels of Japans is. Er worden ruim 50 talen ondersteund.

LinkedIn

Deze netwerksite heeft een eigen app waarvan de layout speciaal geschikt is voor smartphones. Gemakkelijk je netwerken onderhouden en het branchenieuws lezen.

Evernote

Zeer geavanceerd notitieblokje. Synchroniseer en deel je aantekeningen, neem gesproken aantekeningen op en sla interessante tweets op als aantekening.

Feestdagenkalender

App met alle Nederlandse feestdagen tot 1 jaar vooruit. Maak je nooit meer een afspraak op een vrije dag.

Fleurop App

Gemakkelijk en snel onderweg bloemen bestellen en laten bezorgen. Handig als je nog even een relatiegeschenk of bedankje wilt versturen.

Dropbox

Dit is een online back-up bestand. Zo kun je een map met iemand anders delen of simpel bestanden opslaan om ze op een andere computer/laptop weer tevoorschijn te halen.

QuickOffice HD

Dit is een compleet Office-pakket (Word, PowerPoint, Excel) met als groot voordeel dat je bij één e-mailbericht meerdere bijlagen kunt toevoegen. Met deze app kun je Wordbestanden die je per mail ontvangt, bewerken, bewaren en versturen.

MyScript Notes Mobile

Deze app zet handgeschreven teksten om in getypte teksten. Te gebruiken met stylus, vinger en speciale e-pens waardoor de iPad of tablet in een “echt” kladblok verandert.


Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van leuke artikelen en het cursusaanbod?

Meld je dan aan voor onze inspirerende nieuwsbrief!

Houd me op de hoogte

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Constructief samenwerken met verschillende karakters: 5 tips

Het liefst willen we met iedereen prettig en ontspannen samenwerken. Als je een functie hebt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *