Hét blog voor de ervaren assistant

4 trucjes om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren

Cursus Zakelijk EngelsIn steeds meer bedrijven spreekt men Engels, lopen er internationale collega’s rond waarmee je enkel in het Engels kunt communiceren of is zelfs de gehele voertaal Engels. Als managementassistent betekent dat dat ook jij aan de bak moet om de Engelse taal onder de knie te krijgen. Heb jij het gewenste niveau nog niet bereikt? Neem dan de tijd om deze trucjes eigen te maken en verbeter zo je Engelse taalvaardigheid.

1. Lees Engelse teksten

Hoe vaker je een woord ziet, hoe sneller je het woord kunt onthouden én spellen. Lees je graag boeken, kies dan eens voor een Engelstalig boek. Of lees het nieuws van The Guardian. Maak hier een gewoonte van en zorg dat je met enige regelmaat Engelse teksten onder je neus hebt liggen. Ben je niet zo’n fan van lezen, maar een grotere fan van Netflix, zet de ondertiteling dan eens niet op Nederlands maar op Engels. Zo luister je en lees je Engelse teksten in één keer. Dat kan in het begin wat vermoeiend zijn. Echter, zodra je er wat aan gewend bent, ga je zien dat er meer blijft hangen dan je nu denkt.

2. Schrijf nieuwe woorden op

Heb je moeite met het onthouden van de woorden, schrijf ze dan op. Zo onthoud je het namelijk sneller. Houd een lijstje bij van alle woorden die je wilt onthouden. Het lijkt wellicht een beetje op de vocabulaire toetsen van vroeger, maar het is wel uiterst effectief.

3. Gebruik Post-its voor je meest gemaakte fouten

Zorg dat je weet welke fouten je het vaakst maak. Schrijf vervolgens – één fout per Post-it – op en plak deze op je bureau. Hierdoor zie je op verschillende momenten van de dag hoe het wel moet. Hierdoor onthoud je het sneller.

4. Ken de meest gemaakte fouten

Eerder deelden wij een artikel over de 6 meest gemaakte taalfouten in het Engels. Lees deze eens aandachtig door en beoordeel of hier taalfouten tussen zitten die jij ook maakt. Schrijf dan wederom op een Post-it hoe het wél moet en plak het op je bureau.

Work in progress?

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je Engelse taalvaardigheid nog niet top is, op het gewenste niveau, en je er zelf niet uitkomt. Het kan je enorm helpen wanneer een native speaker naar jouw Engelse teksten luistert en ze leest, om te signaleren welke fouten jij veelal maakt. Focus je je vervolgens op het verbeteren van deze taalfouten, dan ga je met sprongen vooruit. Craig Bell, docent bij de 2-daagse cursus Zakelijk Engels is native speaker, geboren en getogen in Engeland, en bovendien Cambridge English docent. Hij helpt je heel graag op weg!

Secretaresse, wil jij jouw Zakelijk Engels verbeteren?

Cursus Zakelijk Engels voor secretaressesHeb jij moeite met het schrijven in Zakelijk Engels? Dan is de cursus Zakelijk Engels voor de management assistent nog niet zo’n gek idee… 🙂

Samen met docent Craig Bell til jij jouw Engels naar een hoger en professioneler niveau in slechts 2 dagen. Je trapt de cursus af door eigen Engelse correspondentie te delen met de docent. Vanuit dit vertrekpunt ga je samen met Craig en ervaren vakgenoten aan de slag om jouw Engelse taalvaardigheid te professionaliseren.

Lees meer over deze cursus Zakelijk Engels

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *