Hét blog voor de ervaren assistant

Zo maak je die vakantiedromen waar!

Zo maak je die vakantiedromen waar!Vakantie. Heerlijk ontspannen in een mooi vakantieoord of gewoon lekker thuis. Een tijd van loskomen van de stress van het werk, maar ook van het plannen maken voor de toekomst. Velen van jullie dromen weg tijdens de vakantie en denken aan wat je allemaal wilt doen als je alle tijd en geld van de wereld had. Of aan wat je zou doen als je zeker wist dat het niet zou mislukken. Of aan wat je zou doen als niemand je zou tegenhouden. Geweldige dingen worden zo bedacht, maar meestal niet uitgevoerd…

Met dat glaasje wijn op het terras in de zon lijkt het allemaal geweldig om dat idee voor een nieuwe vergaderstructuur op het werk meteen op te pakken. En het plan voor het organiseren van de nieuwe jaarlijkse klantendag lijkt ook geweldig. Maar dan worden de vakantiespullen weer ingepakt, kom je thuis en zit je in no-time weer in de waan van de dag.

Een jaar later ga je weer op vakantie en bedenkt weer nieuwe dingen. Of dezelfde plannen van vorig jaar worden weer uit de kast gehaald: ‘Nu ga ik er echt wat mee doen’. Ja ja…

Maak het specifiek

De bedoeling zijn goed, de plannen vaak nog beter. Maar waar het vaak aan schort, is doelgerichte actie. Actie die al begint op de vakantiebestemming. Want, hoe vaak heb je die plannen nu allemaal echt opgeschreven? Hoe vaak heb je op papier gezet wat je precies wilt, in welk land, wanneer je dat bereikt wilt hebben, en wat je allemaal stapsgewijs kan gaan doen? En welke van die zaken heb je toen ook echt gedaan?

Zo maak je die vakantiedromen waar!Dromen is geweldig. Maar om dromen waar te maken, moet je wakker worden en actie ondernemen. En die actie begint bij het concreet benoemen wat je wilt. Bijvoorbeeld: je wilt een klantendag, in een mooie sfeervolle ruimte met buitenterras, gelegen in het centrum van Nederland, binnen 5 minuten van de A2 en minimaal 150 parkeerplaatsen, en er moet een volwaardige keuken aanwezig zijn die minimaal 200 personen kan bedienen.

Als je op deze manier specifiek beschrijft wat je wilt hebben, wordt je droom concreter, en kun je beter visualiseren wat je wilt hebben.

Actielijst maken

Als je wegdroomt bij de beschrijving wat je wilt hebben, dan is het zaak om een actielijst te maken, over wat je kunt doen om dat te bereiken. Bijvoorbeeld: om de klantendag te realiseren ga ik contact leggen met evenementenlocaties om prijzen en mogelijkheden te onderzoeken. Ik ga een cursus event management volgen, vraag budget aan en maak vervolgens een draaiboek. Ik vorm een projectteam en voer gesprekken met ze, zodat ze weten wat hun taken worden, enzovoorts.

Timemanagement en energiemanagement: werk & privé in balansAls die actielijst klaar is, kun je al bekijken wat je op je vakantieadres kunt doen om het te bereiken (zorg wel dat je eerst volledig tot rust komt, dit is misschien nog wel belangrijker). Op die manier staan bepaalde acties al gepland op het moment dat je thuis komt. Want dan ga je door en verval je niet in de bestaande sleur.

Actie ondernemen

Dromen is geweldig, dromen waarmaken is nog leuker! Bedenk wel dat het hard werken is. Een droom komt alleen uit als je concrete actie onderneemt…

Meer leuke en interessante tips ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *