Hét blog voor de ervaren assistant

Spreekt jouw secretaresse team (nog) niet dezelfde taal?

Dezelfde taal spreken als teamIeder team bestaat uit individuen die zorgen voor een bepaalde energie. Wanneer mensen samenwerken in een groep kunnen door bepaalde gedragspatronen specifieke problemen en uitdagingen ontstaan.

Hoe komt het dat een team niet dezelfde taal spreekt?

Steeds vaker komt vanuit het management van bedrijven de vraag om meer verdieping en/of verbetering binnen een team te creëren. Dit kan om verschillende redenen zijn:

  • De onderlinge communicatie en werkoverdracht kan verbeterd worden;
  • Hetzelfde werk moet met minder mensen gedaan worden; hoe pak je dat op een efficiënte manier aan?
  • Door de veranderende ondersteunende functie is er meer ontwikkeling nodig om mee te komen in de toekomst;
  • Er is behoefte aan een consistente manier van werken, geen eilandjesgedrag;
  • Er moet beter naar elkaar worden geluisterd om conflicten of weerstand te voorkomen;
  • Het team wil elkaar beter leren kennen (vooral elkaars drijfveren en talenten), zodat er meer begrip is voor elkaars gedrag;
  • Echte samenwerking/teamwork moet op de eerste plaats staan, niet het ‘eigen werk’;
  • Er wordt gestreefd naar een werkklimaat waarin het team elkaar om hulp durft te vragen;
  • Door de hoeveelheid werk die toeneemt is behoefte aan meer structuur door simpele vaardigheden.

Herkenbaar? Zo pak je dit aan!

Wanneer je bovenstaande punten wilt aanpakken om de teamefficiëntie te verhogen, is een (meerdaagse) incompany training een absolute aanrader. Behalve dat het team sterker wordt, geeft het een enorm rendement voor het management of de directie.

Het resultaat? De deelnemers zijn vaak na de eerste dag blij en opgelucht, ook degenen die er vooraf tegenop zagen. Dat komt doordat je tijdens een incompany training erachter komt dat we allemaal maar mensen zijn én allemaal verschillend. Je leert elkaar echt veel beter en op een andere manier kennen. Hierdoor leert het team op een slimme manier gebruik te maken van elkaars kracht en talenten.

Incompany training assistantsBovendien worden de deelnemers van de training bewust van het effect van hun gedrag op de collega’s, de werksfeer, de productiviteit en het realiseren van de teamdoelen. De docent biedt alternatieven aan en richt de focus op zowel het individuele als het groepsbelang.

Ik ontvang na afloop van incompany trainingen vaak berichten zoals: “We spreken nu dezelfde taal en begrijpen elkaar. Eindelijk vormen we echt een team!”. In de praktijk blijkt dat iedereen het na afloop ontzettend leuk vond om met elkaar te ervaren. Ook wordt de communicatie effectiever, men durft elkaar aan te spreken en om hulp te vragen. Blijer kun je mij niet maken!

Geschreven door (incompany) trainer Astrid Kies


Wil je samen met jouw team aan de slag?

Dé methode om bovenstaande wensen werkelijkheid te laten worden, is NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Dit is een krachtige methode om effectief te communiceren. NLP helpt je als management assistent meer bewust te worden van de communicatiemogelijkheden.

Na de unieke incompany training NLP voor secretaresses communiceert jouw team duidelijker en krachtiger, zowel onderling als naar andere partijen. Ieder teamlid beïnvloedt en stuurt zijn/haar eigen communicatie en daarmee ook het effect op andere teamleden!

Lees meer over de (incompany) cursus NLP voor secretaresses

Uiteraard is ook ieder ander onderwerp als incompany training mogelijk. Lees hier meer informatie over de andere incompany mogelijkheden voor secretaresses.

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *