Hét blog voor de ervaren assistant

Hoe kan AI je helpen met notuleren en verslaglegging op strategisch niveau?

Verslaglegging en notuleren op strategisch niveau vraagt om het beknopt weergeven van onderbouwde beslissingen. Voeg daar de complexiteit van de onderwerpen, de duur van de vergaderingen en in sommige gevallen een politiek-sensitieve context aan toe, en je begrijpt waarom notuleren op dit niveau uitdagend is. AI-tools zoals ChatGPT maken notuleren weliswaar eenvoudiger, maar jouw vaardigheden om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn cruciaal. Ellis Buis, notuleerexpert, vertelt hoe jij als notulist van toegevoegde waarde bent. Niet de verslaglegger aan de zijkant, maar een partner van de voorzitter of secretaris bij het verzamelen van input voor een beknopt, compleet verslag.

AI registreert, jij interpreteert

AI-tools, zoals ChatGPT, AudioPen en Otter.ai, maken het tegenwoordig mogelijk om snel en efficiënt notities te maken. Deze technologieën zetten gesprekken om in tekst en helpen notities structureren. Ze bieden een uitstekende basis, maar evenaren het menselijke vermogen om context te begrijpen en te begrijpen wat niet gezegd, maar wel bedoeld wordt (nog) niet. AI begrijpt ook niet dat dingen die gezegd worden, soms een strategische vertaling nodig hebben. Voor strategisch notuleren is meer nodig dan alleen het opnemen van wat er wordt gezegd. Het gaat om inzicht krijgen in de kern van het gesprek en beslissingen die de koers van een organisatie beïnvloeden vastleggen.

Waarom basisvaardigheden cruciaal zijn

Om effectief op strategisch niveau te notuleren, is het belangrijk dat je meer doet dan alleen maar luisteren en schrijven. Het gaat om actief luisteren, het begrijpen van complexe onderwerpen en het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. Dat doe je onder andere door een gedegen voorbereiding, samen met degenen die de vergadering leiden. Tijdens de cursus Notuleren & Verslaglegging op strategisch niveau leer je hoe je scherpe, heldere en bondige notulen maakt die voldoen aan de eisen van een strategische vergadering. Je leert hoe je de essentie van het gesprek vastlegt en hoe je de belangrijkste besluiten en actiepunten overzichtelijk presenteert. Je leert hoe je de voorzitter ondersteunt bij het voorbereiden en leiden van de vergadering. 

Wat leer je in de training?

De tweedaagse cursus Notuleren & Verslaglegging op strategisch niveau richt zich op het ontwikkelen van deze cruciale vaardigheden. Je leert hoe je effectief voorbereidt op een vergadering, hoe je notities structureert tijdens het luisteren, en hoe je een helder en beknopt verslag samenstelt dat aansluit bij de verwachtingen van de besluitvormers. Met oefeningen en feedback van een ervaren trainer krijg je de kans om je notuleervaardigheden te verfijnen en je zelfvertrouwen te vergroten. De rol van AI als ondersteuner komt zeker aan de orde.

Blijf bij en schrijf je in

Hoewel AI een handige assistent kan zijn in het notuleerproces, blijft de kern van strategisch notuleren gebaseerd op menselijke vaardigheden, zoals luisteren, analyseren en structureren. De cursus Notuleren & Verslaglegging op strategisch niveau biedt je het gereedschap om je te onderscheiden als notulist in een tijdperk waarin technologie snel evolueert. Schrijf je vandaag nog in en geef je carrière een strategische boost! Deze cursus is ook volledig op maat en samen met jouw team als Incompany-traject te volgen.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Wantrouw je spellingscontrole (want die weet écht niet alles)

Het kost geldt. Het is gebeurt. Die email is de deur uit. Het plan wat …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *