Hét blog voor de ervaren assistant

Een blik op de Post-bachelor Management Assistant: ervaringen van deelnemers Mary en Katja

Overweeg jij om je in te schrijven voor de Post-bachelor Management Assistant, maar houdt iets je tegen om de knoop door te hakken? Mary Schiffer en Katja Pistauer, respectievelijk secretaresse bij FNV Horecabond en directie-assistent bij de gemeente Eindhoven, hebben diezelfde knoop al doorgehakt en deden mee aan de post-bachelor. Zij delen graag hun ervaringen met jou om je te helpen een beslissing te nemen.

Een opleiding gebouwd op praktijkgerichte expertise

De Post-bachelor Management Assistant bestaat uit zes modules, waarbij verschillende experts voor de groep staan. Mary was bijzonder enthousiast over de manier waarop zelfs de meest vakgerichte en soms “saaie” onderwerpen, zoals bedrijfsvoering en finance, tot leven werden gebracht. Mary zegt: “Leon Broeder maakt de lessen niet alleen informatief, maar ook boeiend en interactief.

Katja, die al meer dan 20 jaar in het vak zit, waardeerde de persoonlijke benadering van de docenten. Bij deze opleiding zit je met een kleine klas, waarbij de docenten van tevoren kijken wie er komen en hierop de les aanpassen met herkenbare praktijkvoorbeelden.

Een diepgaande leeromgeving

Alle modules zijn opgebouwd rondom een specifiek thema. Na de lesdag krijgen studenten huiswerkopdrachten mee, om de opgedane kennis toe te passen op hun eigen ervaring en organisatie. Deze tussentijdse huiswerkopdrachten bereiden de deelnemers voor op de grote eindopdracht, waarin alle kennis van de lessen samenkomt.

Mary en Katja waren beiden enthousiast over deze dynamische aanpak van de opleiding. Mary merkt op: “De modules zijn een perfecte mix van zenden en doen, waardoor de leerervaring niet alleen effectiever maar ook veel leuker is.” Wat beide dames specifiek benoemden, was het gebruik van persoonlijkheids- en organisatie structuren aan de hand van de kleurencirkel. Katja zegt hierover: “De kleurencirkel geeft inzicht om te begrijpen hoe verschillende persoonlijkheden samenwerken en waar de behoeften van een organisatie liggen.

Groei en betrokkenheid

Na het volgen van diverse modules merkte Mary dat haar betrokkenheid aanzienlijk was gegroeid. “Ik voel me nu veel meer betrokken bij projecten en fungeer als een luisterend oor en sparringpartner voor de hele organisatie,” zegt Mary. “Door meer en andere vragen te stellen, ben ik meer bij projecten betrokken. Dit heeft in het werk een positief effect gehad”.

Katja waardeerde hoe de opleiding voortdurend inspeelt op moderne ontwikkelingen en trends. Ze merkte op dat de inhoud niet alleen relevant is voor de huidige werkplek, maar ook vooruitblikt op de toekomst. “Wat ik bijvoorbeeld heel interessant vond, is hoe de opleiding inspeelt op de veranderingen in leiderschapsstijlen en de toekomst van werk,” zegt Katja. “Er werd benadrukt dat veel banen waar de huidige jeugd in terecht zal komen, nu nog niet eens bestaan. Dit laat zien hoe actueel en vooruitstrevend de opleiding is.” Haar motto “Ik ben voor leren, stilstand is achterstand” weerspiegelt haar vastberadenheid om zichzelf continu te verbeteren.

Jouw volgende stap

De Post-bachelor Management Assistant biedt een rijke, praktijkgerichte leerervaring die managementassistenten voorbereidt op een succesvolle uitbreiding en verdieping van hun carrière. Met deskundige docenten, een evenwichtige mix van theorie en praktijk, en een diepgaande verkenning van organisatie dynamiek, biedt deze opleiding alle ingrediënten voor een waardevolle en boeiende leerervaring. De inzichten van Mary en Katja laten zien hoe de opleiding niet alleen kennis overbrengt, maar ook een diepgaand begrip en betrokkenheid binnen een organisatie bevordert.

Pak een leidende rol in jouw ontwikkeling

Wil jij je vaardigheden aanscherpen, je zelfvertrouwen vergroten en een waardevolle bijdrage leveren aan jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de Post-bachelor Management Assistant en ontdek hoe deze reis jou kan voorbereiden op een dynamische en betrokken rol in jouw organisatie. Deze opleiding is ook op maat te volgen als Incompany-traject.

Gratis online voorlichting

Ben je benieuwd naar deze opleiding en wil je aanvullende informatie? Op 1 oktober 2024 (14:00 – 15:00) vindt de gratis digitale voorlichtingssessie over deze inspirerende opleiding plaats. Tijdens deze sessie krijg je informatie over de opleiding, waarbij ruim aandacht is voor inhoud, studiebelasting, vooropleidingseisen en financiën.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *