Hét blog voor de ervaren assistant

Vakantiebestemmingen: top 5 en trends van 2013

De winter is bijna voorbij en je droomt weer over vakantie. Laat de zon maar komen en fantaseer alvast over de zomervakantie. Wat gaan we dit jaar doen en waar zullen we naar toe gaan? Nederlanders gaan in 2013 op Expertcation of Staycation, reizen Social en Multigeneration en als ze tot rust willen komen is er de trend Escape to nature. We zetten de trends voor je op een rijtje…

Top 5 vakantiebestemmingen/trends van 2013:

1. Social Travel
Dit wordt in 2013 de hoofdtrend binnen vakanties. Daarbij staat het sociale element van reizen centraal. Reizigers leggen via bemiddelingswebsites contact met de lokale bevolking. De één is op zoek naar een local die hen wegwijs maakt op de plek van de bestemming, de ander zoekt een bed om bij hen thuis te logeren. Social Travel haakt in op de behoefte van mensen aan een bijzondere persoonlijke vakantie, weg van het massatoerisme.

2. Escape to nature
Vakantie is net als sport en hobby’s een manier om te ontsnappen uit de dagelijkse realiteit van de crisis. Daar draait het om bij de trend Escape to nature. Want een andere omgeving (vooral de rust van de natuur) doet de mens goed. De trend Glamping (glamourous-camping) was in 2012 niet voor niets zo populair.

3. Multigeneration Travel
Hierbij draait het om vakanties met de hele familie: kleinkinderen, ouders en grootouders. Grootouders hebben tegenwoordig een goede gezondheid, zijn reislustig, hebben tijd en energie én betalen meestal de rekening van dergelijke vakanties. Bij Multigeneration Travel staat het gevoel van samenzijn centraal en wil iedereen tegelijkertijd ook graag zijn ‘eigen ding’ doen. Cruisevakanties en verblijven in vakantieparken lenen zich daarom goed voor dergelijke vakanties.

4. Expertcation
Wie tijdens zijn vakantie wat wil opsteken, gaat tegenwoordig op Expertcation. Deze expert-vacations sluiten vaak aan bij persoonlijke passies en interesses. Hoofddoel van de Expertcation is iets leren. De één wijdt er z’n volledige vakantie aan, de ander beschouwt het een leerzaam onderdeel ervan. Van pottenbakken tot tangoles en van kookworkshops tot taalcursus.

5. Staycation
De Staycation deed afgelopen zomer al op kleine schaal z’n intrede in Nederland. De trend ‘thuisblijfvakantie’ werd in Amerika in het leven geroepen als voordelige vakantie tijdens de crisis en is inmiddels geëvolueerd tot meer dan dat. De Staycation is in Nederland zelfs gecultiveerd tot iets hips. We hebben meer behoefte aan rust en bezinning: wie thuis vakantie viert, heeft geen stress met inpakken, files of lange controles op de luchthaven. Thuisblijvers spelen toerist in eigen stad, kamperen in de tuin en maken dagtripjes binnen Nederland.

Droom alvast weg en beter nog; ga je vakantie zoeken en boeken. Een heerlijk vooruitzicht. Heb jij nog leuke adresjes of vakantiebestemmingen, deel ze dan vooral. Hoe meer inspiratie, hoe leuker het wordt.

En als we het dan toch over leuke dingen hebben. Bekijk ook onze secretaressedagactie.

Over noweem

Bekijk ook

Waarom bedrijfskunde belangrijk is voor de toekomstgerichte management assistent

Een ervaren consultant op het gebied van motivatie was op een avond gaan bowlen. Een van de mensen nam de bal, naderde de lijn en wierp de bal. Toen begon hij te juichen en rond te springen. Waarom denkt u dat hij zo"n plezier had? Het antwoord was de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *