Hét blog voor de ervaren assistant

Wil jij een secretaresse master diploma met waarde?

Assistant hogeropDe Secretary Management Master is dé topopleiding voor secretaresses in Nederland. Waarom? Dat leg ik je uit in dit blog.

Je leert op niveau mee te denken en te praten over bedrijfskundige zaken die spelen in de top van organisaties. De opleiding wordt zeer gewaardeerd door werkgevers en bijna iedere secretaresse droomt ervan dit diploma op korte of langere termijn in haar bezit te krijgen.

De opleiding is pittig qua inhoud en een uitdaging voor jouw zelflerend en -onderzoekend vermogen. Lees hieronder zelf hoe het er aan toe gaat tijdens de lessen. Eén ding is in ieder geval zeker: er komt meer bij kijken dan je denkt…

Studiemateriaal

De boeken ‘Organisatie en Management’ van Jos Marcus en Nick van Dam en het ‘Basisboek Interne Communicatie’ onder redactie van Erik Reijnders vormen de theoretische basis van de opleiding. Daar waar nodig, krijg je aanvullend lesmateriaal via de online leeromgeving.

In tegenstelling tot andere opleidingen krijg je de theorie niet in hapklare brokken aangereikt. Het is noodzakelijk dat je zelf deze lesstof intensief bestudeert voorafgaand aan de lesdag. Deze voorbereiding is namelijk het startpunt van waaruit je samen met medecursisten de vertaalslag maakt naar jouw eigen werksituatie. Wat herken je? Wat herken je niet? En belangrijker nog: welke conclusies trek je daaruit en welke onderbouwde adviezen heb je voor het management?

Rol van de docent

Bij de Secretary Management Master ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces en de bijbehorende planning. Jij bepaalt wat je wanneer doet, maakt keuzes in de lesstof en beslist zelf of je de theorie in voldoende mate beheerst. Niet de docent! De docent geeft juist extra toelichting, stelt kritische – en soms ook lastige – vragen en coacht je op die momenten dat je vastloopt in je leerproces. De docent is echter niet diegene die de correcte antwoorden geeft, daar moet je dus juist zelf naar op zoek.

Tijdens de lesdagen is er naast de gezamenlijke activiteiten, ook een individueel spreekuur. Je krijgt dan persoonlijke aandacht van de docent bij je leerproces, eventuele studieproblemen en hulp bij het schrijven van je scriptie.

Uitdaging

De opleiding is bestemd voor zeer ervaren secretaresses die werken voor de bovenste managementlaag in organisaties. Schrikt bovenstaande werkwijze jou niet af? Vind jij het geen probleem om je veilige comfortzone te verlaten? Geef jij niet op als het lastig wordt? Word jij niet ontmoedigd door het schrijven van een scriptie? Dan is de Secretary Management Master een geweldige keuze voor jou.

Je leert gevraagd en ongevraagd met theorie onderbouwde adviezen te geven aan het management en indien nodig ook kritische opmerkingen te maken. In januari en mei 2017 starten mijn nieuwe groepen. Ik heet je als docent van Secretary Management Institute van harte welkom en ga graag samen met jou de uitdaging aan.

Tip! Lees de ervaringen van deelnemers of lees het blog van mijn collega-docent Hanneke Steenbekkers: Een kijkje in de keuken: opleiding Secretary Management Master

Geschreven door: Diana Mouw-van Riel, docent Secretary Management Master/eigenaar Rieel

Meer weten over de jaaropleiding Secretary Management Master?

Download brochure Secretary Management MasterDe opleiding Secretary Management Master in het kort: gedurende één jaar krijg je perfect inzicht in het werkveld van jouw manager. Je neemt een (groot) deel van zijn/haar taken over en communiceert op gelijkwaardig niveau. Daarnaast maak je een gigantische stap in jouw persoonlijke ontwikkeling. Deze jaaropleiding biedt je dus management-, bedrijfskundig én persoonlijk inzicht.

Kijk de inhoud van deze jaaropleiding of neem contact op met onze opleidingsadviseurs, telefoon: 040 – 2 974 947.

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Secretaresse verminder werkdruk

Assistant, hoe verminder je werkdruk?

Werkdruk. Spanning. Stress. We hebben er allemaal wel eens mee te maken. En zo gek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *