Hét blog voor de ervaren assistant

Home » Secretaresse Tips » Leuke whitepaper: De Essentie van de Nieuwe Assistant

Leuke whitepaper: De Essentie van de Nieuwe Assistant

Deze White Paper is een initiatief van Top Secretaries, onderdeel van Adecco Group Nederland, specialist in het organiseren en uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige ondersteuning voor (project)managers, directeuren en bestuurders. De informatie is onder meer gebaseerd op in de praktijk waargenomen trends en ontwikkelingen en concrete ervaringen bij opdrachtgevers en gesprekken met managers en secretaresses.

De afgelopen tien jaar hebben we ingrijpende ontwikkelingen op het gebied van informatie en communicatietechnologie beleefd. Vroegen we ons in de jaren 90 van de vorige eeuw vooral af hoe we bestaande werkprocessen efficiënter konden uitvoeren, op dit moment voltrekt zich op de werkvloer een “stille revolutie”. Medewerkers en managers gebruiken smartphones en social media om zelf hun werk in te delen en effectiever te zijn. Daarbij neemt de vanzelfsprekendheid van de vaste werkplek in snel tempo af. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de rol, positie en werkzaamheden van de secretaresse. Vroeger was zij naar veel medewerkers de exponent van de manager of bestuursvoorzitter. Zij beheerde zijn agenda en bepaalde die soms ook. Door haar centrale rol en plaats in de informele organisatie was zij de steun en toeverlaat van de manager en de vraagbaak voor de medewerkers. Die traditionele rol staat onder druk. Bovendien lijken organisaties met steeds minder secretaresses toe te kunnen en wordt de moderne secretaresse geacht actief deel te nemen aan vergaderingen, bijeenkomsten en verandertrajecten. Dit stelt nieuwe en hoge eisen aan haar competenties. Welke invloed hebben de veranderende omstandigheden op de werkzaamheden en rol van de secretaresse? Wat is de impact daarvan op de manager, de medewerkers, de organisatie en de secretaresse zelf? In deze White Paper gaan we op zoek naar het antwoord op die vragen om daarmee kaders neer te zetten voor verdere verandering.

Download whitepaper: De Essentie van de Nieuwe Assistant – De ruggengraat van de informele organisatie

Bron: Whitepaper ‘De Essentie van de Nieuwe Assistant’ door Top Secretaries (Adecco Group Nederland)

Over noweem

Bekijk ook

Waarom bedrijfskunde belangrijk is voor de toekomstgerichte management assistent

Een ervaren consultant op het gebied van motivatie was op een avond gaan bowlen. Een van de mensen nam de bal, naderde de lijn en wierp de bal. Toen begon hij te juichen en rond te springen. Waarom denkt u dat hij zo"n plezier had? Het antwoord was de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *