Hét blog voor de ervaren assistant

Hoe ziet de opleiding Future Work Skills eruit? En wat leer je?

Het werk van de managementassistent verandert. Het is van belang om vaardigheden en competenties te ontwikkelen die relevant zijn voor de assistant: Future Work Skills (FWS). De opleiding waarin je deze vaardigheden opdoet, gaat over jouw transitie naar de moderne tijd. Hierin maak jij optimaal gebruik van jouw kwaliteiten in de veranderende digitale wereld. Jij krijgt in dit artikel inzicht in de lesdagen.

Ga tijdens Future Work Skills actief aan de slag

De eerste dag van FWS is de IK-dag. Hier gaan we actief aan de slag met waar jij trots op bent en geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf waar je werkt?
  • Wat kan jij juist wel, wat anderen niet kunnen?
  • Krijg je een passende vergoeding voor het werk dat je levert?
  • Hoe maak jij het werk of de afdeling uniek?
  • Neem jij de regie over jouw eigen werk of laat je je leiden door anderen?

In andere woorden, ben jij kritisch en eigenaar van jouw werk?

Hoe congruent ben jij?

Tijdens de eerste lesdag staan de deelnemers al voor uitdagingen. Met de standupp-oefening bespreken we alle aannames die we zien met elkaar. Hiermee beoordeel je jezelf op congruentie. Komt hetgeen je uitstraalt overeen met je waardes? Klopt je taalgebruik bij hoe je non-verbaal overkomt? En komen jouw overtuigingen, strategieën en gedragingen volledig met elkaar overeen?

Word bewust van wie je bent en hoe je met je werk omgaat

Daarnaast gaan we dieper in op de functie van emoties, leerstijlen en bewustwording van de eigen inspiratie. Gedurende de opleiding Future Work Skills staan diverse oefeningen centraal waarbij je stilstaat bij zaken die van invloed zijn op hoe jij energetisch je werk doet en/of ervaart. Docent Sicco laat tijdens lesdag twee zien dat bijna alle repeterende handelingen op termijn niet meer door een mens worden gedaan. Daarnaast vertelt docent Luc in lesdag drie over de functie van het brein.

Effectief beïnvloeden

De vierde lesdag is de WIJ-dag. Deze dag kenmerkt zich doordat we actief kijken naar welk gedrag een ander laat zien, waarna we dit koppelen aan effectief beïnvloeden. Het andersom denken, goed kijken, analyseren en daar effectief mee omgaan staat hierbij centraal. Bewustzijnsoefeningen laten je eerst reflecteren op je gedrag, omdat je eigen gedrag moeilijk in te schatten is. Daarna ga je met elkaar in gesprek over onder- en bovengedrag. Hier koppelen we je eigen gevoel aan de mening van een ander.

Sociale landkaart

In het tweede onderdeel van de vierde Future Work Skills-lesdag maken we een sociale landkaart. Middels de Roos van Leary stellen we een aanvalsplan op, om de theorie te koppelen aan de praktijk. Het is de bedoeling dat je jouw werk op een bepaalde manier abstraheert naar het gedrag op de werkvloer en daar vervolgens effectief gedrag aan koppelt.

Jouw Future Work Plan

Tijdens de laatste lesdag wordt duidelijk of je echt evalueert en reflecteert. Wat wordt jouw Future Work Plan? Welke future work skills heb je daarvoor nodig? En wie helpt je hierbij? Daarnaast worden alle onderdelen nog een keer nagelopen middels een carrousel van oefeningen. De vijfdaagse opleiding is een transitie van bewustwording waarbij je antwoord krijgt op de vragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat heb ik nodig om dat te bereiken?

Maak zelf het verschil

Wil jij antwoord hebben op deze vragen? Meld je dan nu aan voor de Opleiding Future Work Skills voor de managementassistent van SMI! Ontwikkel tijdens deze vijfdaagse opleiding jouw talent, intelligentie, persoonlijkheid en houding, terwijl je tegelijkertijd jouw ICT-vaardigheden en focusmanagement verbetert. Met Future Work Skills leer je nieuwe dingen en werk je probleemloos in snel wisselende projecten. Liever een opleiding binnen jouw organisatie op maat volgen? Dat kan met onze Incompany Opleidingen!

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Uniform werken op het secretariaat

Uniform werken op het secretariaat: 5 tips

Jullie willen het secretariaat naar een hoger niveau tillen en onmisbaar maken in de organisatie. …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *