Hét blog voor de ervaren assistant

Home » Secretaresse Tips » In 2013 weer vol energie aan het werk

In 2013 weer vol energie aan het werk

Heb jij je ‘to do list’ voor het nieuwe jaar al af? Je hoeft deze lijst echt niet persé af te werken, het is gewoon leuk om er eentje op te stellen. Je wordt er vrolijk van om op een positieve manier met het nieuwe jaar bezig te zijn.

Op naar 2013 … met een ‘to do list’, goede voornemens en een tijdsindeling

Voordat we definitief in het jaar 2013 stappen, moeten we nog één obstakel nemen: de laatste weken (loodjes) van het oude jaar. Vaak is het op kantoor vaak hectisch en stressvol. Iedereen wil het werk natuurlijk op tijd afhebben en vaak moet er nog een hoop geregeld worden om het jaar goed af te sluiten. Niet iedereen wordt daar vrolijk van. Het zal voor een deel van je houding afhangen hoe je de periode rond kerst en oud-en-nieuw ervaart. Met een positieve inslag kom je een heel eind.

Hier zijn een aantal tips om het oude jaar goed af te ronden en het nieuwe jaar met positieve energie te beginnen:

  • Je goede voornemens moeten op één hand te tellen zijn. Maak er niet meer dan vijf anders wordt het moeilijk om je eraan te houden en werken je goede voornemens alleen maar frustrerend.
  • Zorg ervoor dat er voor de feestdagen een frisse wind over je bureau waait. Lees: de stofdoek er doorheen halen, je bureau opruimen, oude troep weggooien (wat je niet meer nodig hebt) en een prettige sfeer creëren. Bv. d.m.v. een leuke plant of andere accessoires. Dat het weer lekker ruikt en er fris uitziet als je in 2013 weer je kantoor binnestapt.
  • Het is ook inspirerend om tegen het einde van het jaar je lichamelijke conditie (of je uiterlijk) eens onder de loep te nemen. Om op een eenvoudige manier aan je conditie te werken neem je voortaan de trap i.p.v. de lift, zet je geen koffie- of theekan op je kamer maar loop je op en neer naar de keuken. Loop ook naar je collega i.p.v. mailen of bellen. En eet je boterham op tijdens een korte wandeling i.p.v. in de kantine. Door deze kleine wijzigingen, heb je stiekem toch veel meer lichaamsbeweging.
  • Besteed aandacht aan de innerlijke mens. Streef naar evenwicht en rust in je leven. Zorg ervoor dat je iedere dag een rustmoment hebt, plan dit desnoods in. En probeer minimaal één keer in de week iets voor jezelf te doen. Vaak ga je maar door en door en vergeet je hoe waardevol rustmomenten zijn en hoe belangrijk dit voor je gezondheid is.
  • Denk erover na hoe jij je in 2013 wilt ontwikkelen. Wil je graag een cursus volgen om te groeien in je functie of op persoonlijk vlak? Daar willen wij je graag een handje bij helpen: kijk eens voor het cursusaanbod op www.secretary.nl. Werk aan jezelf.

Namens het team van Secretary Management Institute wensen wij je warme feestdagen en een sprankelend nieuw jaar toe. Tot in 2013!

Over Layla Orsouw

Bekijk ook

Waarom bedrijfskunde belangrijk is voor de toekomstgerichte management assistent

Een ervaren consultant op het gebied van motivatie was op een avond gaan bowlen. Een van de mensen nam de bal, naderde de lijn en wierp de bal. Toen begon hij te juichen en rond te springen. Waarom denkt u dat hij zo"n plezier had? Het antwoord was de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *